20/3/07

Mataró - Ciutat d'Immobiliàries, Oficines Bancàries i Pisos per vendre

Aquestes tres coses van juntes: Tenin moltes Immobiliàries, han fet aparició com mosques. Es fruit que tenin una especulació descomunal en el preu d’habitatges, moltes solament amb un sol responsable, si fan una operació al mes, el marge que els deixa els assegura el funcionament de uns quants mesos.

Oficines Bancàries, si fem un recompte de les Oficines Bancàries existents actualment, correspon una per 800 Ciutadans, i cada dia obren de noves, el nostre país el sector bancari es el que te mes beneficis.

Pisos per venda, observen en les revistes premsa gratuïta, que cada dia tenin mes anuncis de pisos en venda i estan fent noves promocions, en la venda de pisos existeix una especulació i el preu es totalment sobrevalorar i desproporcionat amb la qualitat i superfície del habitatge.

Exemple especulació: (cost d’un pis de 90 m2., el preu construcció de 1.100 € m2., sumen la part proporcional del terreny, segons la quantitat habitatges que es construeixen en el solar, son maxim uns 1.000 € m2. per cada pis, amb un marge comercial lògic del 20 % al preu construcció, resulta preu maxim 2.320 € m2. amb acabats qualitat. (90x2320 € = valor venda normal = 208.800 € = 34.741.497,-- PTA. El preu venda actualment es mínim 300.000 € = 50.000.000 Pta.) Si la promoció té molts de pisos els guany es immens

Tota aquesta inflació especulació i desproporció de preus es responsabilitat de l’Administració Central, Generalitat i Ajuntament, si en les poblacions tinguéssim pisos a lloguer o de protecció oficial, els preus no serien tant incrementats. En el cas de Mataró, l’Ajuntament a contribuir a crear especulació i que aquesta fos mes gran, expropiant terrenys venen aquest a promotores privades per fer de pisos per venda a preus especulatius. Actualment, molts ciutadans de Mataró, disposen de menys recursos econòmics al final de mes, per tingué que fer front el pagament de l’hipoteca, per haver tingut que comprar un pis de preu especulatiu per mala gestió de l’Administració en el tema habitatges.

Previsió construcció habitatges de l’Ajuntament en el front de Mar:
Iveco Pegaso 1.237 32 % preus públics.
Tecnocampus 388 30 % preus públics
Ronda Barceló 692 32 % preus públics
Cafè de Mar 204 0

Solament s’ha fet públic la quantitat d’habitatges, no els preus normals i preus públicsde venda, es una incògnita. També fora interessant coneixa el benefici que tindrán les promotores i el nom de la seva raó social i com han sigut seleccionades.

Mostra un mapa més gran